Svensk idrott

Ta hand om dig efter ditt sportutövande

Är du den som tränar många gånger i veckan, behöver du också se till att duscha efter varje träningstillfälle. Om slagget och bakterierna får ligga kvar, luktar du för det första oerhört illa. Samtidigt kommer bakterierna till slut göra dig sjuk.

Hygienen är alltid viktig, inte bara vid fysisk ansträngning. Det finns många olika produkter, här hittar du allt för dusch och bad. Tränar och duschar du mycket, får du garanterat en torr hud som resultat.

Rätt produkter

Även om det faktiskt är föryngrande och hälsosamt för huden med träning, är det uttorkande med vatten. Det är viktigt att prioritera rätt produkter som är milda och återfuktande för huden. En helkroppsskrubb kan också vara välvårdade. Att skrubba bort alla döda hudceller någon gång i veckan är därför att rekommendera.

Svett är inte alltid någonting vi märker av, om det inte innebär ett hårt svettigt träningspass eller att man vistas länge i värmen. Du har miljoner olika svettkörtlar på kroppen, de är till för att justera kroppstemperaturen och kyla ner dig när du blir för varm. Vissa körtlar som exempelvis sitter i armhålorna utsöndrar mjölksyra samt urinämnen och skapar en speciell lukt vid nedbrytning av hudens bakterier.