Svensk idrott

Boxningssäcken – är också för innebandyspelare

Innebandy är en sport där det gäller att vara i bra fysisk form. Spelet svänger snabbt och det blir många en mot en-situationer.

Om du då är fysiskt underlägsen dina motspelare kommer det bli väldigt svårt och du kommer ofta att förlora duellerna. Se därför till att vara i bra fysisk form så du kanske till och med kan ha ett övertag över dina motståndare. Du kan skaffa dig ett sådant övertag på flera sätt och ett av de bästa är genom att träna på en boxningssäck.

Boxningssäcken ger bra träning

Sparka och slå tills du blir alldeles trött. Du kommer snabbt märka att det inte alls krävs särskilt lång tid av att slå på säcken innan din andning blir ansträngd och dina armar börjar kännas tunga. Det är ett tecken på hur effektiv träningsformen är. Något annat som är bra med boxningssäcken är att du kan använda den i hemmet. Då slipper du investera i något dyrt gymkort där du ändå måste trängas med massa annat folk för att kunna träna. Boxningssäckar brukar heller inte vara särskilt dyra och är enkla att hänga upp. Allt du behöver är en boxningssäck och så klart boxningshandskar. Båda dessa produkterna hittar du av bra kvalité på highwhey.com.

Boxare – några av de mest vältränade idrottsmännen

Det har nog knappast undgått någon att boxare generellt är oerhört vältränade. Det beror på den varierande träningen där boxningssäcken är en viktig del. Det gäller att röra sig snabbt runt säcken och bara efter 10 – 20 sekunder kan det börja kännas tungt. Det gör att du på en kort stund kan få en riktigt bra träning. Som innebandyspelare rör du dig mest i intervaller. Då är det också bra om du kan träna på rätt sätt, nämligen i intervaller. Det är något du utan problem kan göra med en boxningssäck. Ett förslag är att du jobbar på säcken i 30 sekunder och sedan vilar 10 sekunder för att efter det upprepa övningen.