Svensk idrott

Cykel som träningsredskap

Cyklar du till jobbet eller skolan? Eller har du det som hobby? Oavsett vilken del cykling har i ditt liv kan du hålla med om att det är ett riktigt bra träningsverktyg. Det har många bra hälsofördelar, exempelvis får du bättre kondition, bättre sömn och ökat immunförsvar.

Att börja cykla

För dig som gärna vill komma igång med att cykla kan det vara svårt att veta var man ska börja. Ska man investera i en bra cykel med en gång? Eller ska man börja på gymmet? Har du redan en cykel är det rekommenderat att du börjar med den, och ser du senare ett behov av uppgradering kan du då fundera på att skaffa en ny.

Det behöver inte vara dyrt att skaffa cykel. Det finns många bra cyklar att börja din resa med som är enkla att köra. Köp den här när du är redo!

Sätt rimliga mål

Du kommer aldrig att ångra att du valde att investera i din hälsa. Så sätt rimliga mål och sätt igång att cykla! Börja med kortsiktiga mål, att cykla en kortare sträcka eller att cykla tre gånger i veckan t.ex. Allt eftersom du når dessa mål kommer du att känna dig riktigt nöjd med din insats. Kom ihåg att nyckeln är att vara konsekvent i din träning.