Svensk idrott

Friidrottsresor

Friidrotten bjuder på många spännande tävlingar i år och det gör 2014 till ett bra år att åka på en friidrottsresa!I slutet av juli går juniorernas världsmästerskap i friidrott av stapeln i delstaten Oregon, USA. Det blir givetvis en spännande resa för våra unga friidrottslöften. Det är en viktig tävling både för idrottare och friidrottsintresserade då det är här de framtida friidrottsstjärnorna får en chans att lysa.Redan till midsommar kommer dessutom lag-EM att avgöras i Tyskland. Sverige är tillbaka i högsta divisionen. Efter att ha placerat sig tvåa i Dublin förra året återfinns Sverige återigen i högsta gruppen bland de bästa nationerna. Sverige har ett mycket starkt kvinnligt löparlag i år på medel/långdistans: alla lagmedlemmar ligger i toppen av Europastatistiken.

Lag-EM

Bland de herrar och damer som kommer att representera Sverige återfinns förmodligen Jonas Leandersson. Han hade en mycket god utveckling men sedan sackade formen – ända tills nyligen då Jonas genomförde ett strålande 1500-meterslopp på Bislett.Att följa svenskarna blir onekligen en spännande upplevelse i år och en resa till Tyskland är ekonomiskt genomförbar för de flesta. Varför inte ordna en resa med din klubb till Braunschweig och följa svenskarna? En välrenommerad arrangör av sportresor för grupper är GoSportTravel som fixar en trevlig upplevelse för er. Braunschweig är beläget strax söder om Hamburg, i närheten av Wolfsburg där den kända Volkswagen-fabriken ligger. Att boka ett paket gör det bekvämt att resa, men det är också enkelt att arrangera resan på egen hand.

Europamästerskapen individuellt

Årets största evenemang blir givetvis Europamästerskapen i Zürich i mitten av augusti. Man måste helt enkelt följa Abeba Aregawi som blir vårt stora hopp i detta mästerskap. En annan intressant start väntas Irene Ekelund göra. Hon är endast 17 år och spås en lysande framtid. Kanske kan Zürich bli en språngbräda i karriären? Som 14-åring gjorde hon resultat som endast Linda Haglund tidigare visat i samma ålder. Då förstår man att Irene är sprinter. Men matchningen skall vara försiktig menar tränaren Lasse Eriksson, någon press på henne får man inte sätta ännu.

Friidrott är längre än en fotbollsmatch

Friidrott är en sport som skiljer sig från många andra genom att det är många tävlingar i en. En resa till ett mästerskap ger en lång sammanhängande supporterupplevelse under flera dagar.