Svensk idrott

Innebandy

Innebandy är en sport i Sverige som har vuxit sig till att bli en av de tre största sporterna totalt i Sverige, faktum är att det är den allra största inomhussporten sett till antalet utövare.

Totalt sett så är det bara fotboll och golf som är större sporter utefter antalet utövare. Man kanske kan tro att hockey är en större sport, detta stämmer förstås till en viss mån. Större exponering i media och enormt mycket större pengar är förstås den krassa sanningen i det fallet. Men utan tvivel så växer innebandyn hela tiden också på det kommersiella planet. Alla har vi en gång varit små.

IBF Falun

För närvarande så är Sveriges bästa innebandylag IBF Falun, vilka som namnet skvallrar om kommer ifrån Falun i Dalarna. Man vann för någon månad sedan sitt andra sm-guld någonsin, vilket också var det andra guldet i rad. Att det är just Falun som idag är världens kanske bästa innebandylag är i sig inte speciellt konstigt av flera anledningar. Man förstod för ett antal år sedan att om man skulle kunna konkurrera om mästerskapstitlar så var något tvunget att göras.

Man gjorde om i organisationen så att den, om än i minimal skala, mer liknade de vi ser inom dagens elitfotboll och hockey. Dessutom så byggdes en  helt ny arena vid Lugnetområdet i Falun. I Falun med omnejd så har man lyckats skapa ett intresse för innebandy som näppeligen går att finna ens i Rasbo. Det finns otroligt många lag, ibland flera lag per årskull och då är det inte konstigt att man blir stark som klubb.

Flera av A-lagets bästa spelare är också fostrade i klubben. Rasmus Enström som är stöttepelare i laget har dessutom blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare. Inte konstigt då att man vinner.