Svensk idrott

Motionera med cykel

Att cykel är ett bra motionsredskap kan vi alla vara överens om. Få träningsformer ger så bra resultat som just cykel. Det kan också vara skönt att få komma ut i friska luften efter en dag på kontoret.

Det kan vara bra att börja med landsvägscykling som träningsform. De flesta familjer har cyklar och det kan vara så enkelt att man ger sig ut på en söndagsutflykt med hela familjen på cykel. Detta är ju fördelen med att cykla att alla kan vara med oavsett ålder och vilken fysik man har.

För den lite mer avancerade så kanske man köper på sig en mountainbike och ger sig ut i skog och mark. Det kanske börjar där och leder till att du cyklar downhill om ett år eller så. Har du fina berg och kullar där hemma vid så kan du börja som smått med dessa innan du ger dig iväg till fjälls eller större berg.

Oavsett vad du väljer så ger dig cyklingen så oerhört mycket, både motionsmässigt men också upplevelser av djur och natur. Det går ju att ha ett par olika cyklar för olika ändamål, en racercykel för mer tempoträning och en kraftigare cykel för skog och mark.