Svensk idrott

Sportåret 2015

Även om det kanske inte är något OS-år så finns det en hel del godis att se fram emot under sportåret 2015. Vad som händer under året i sportväg tänkte vi ta en lite närmare titt på här nedan.

Här under våren finns ett antal spännande sporthändelser att se fram emot, framför allt för den hockeyintresserade eftersom hockey-VM i Tjeckien drar igång om någon vecka. Under hela våren pågår ju också NHL-slutspelet, Stanley Cup borta i Nordamerika.

För den som gillar fotboll kommer juni och början av juli att bli något av en höjdpunkt. Den 6 juni spelas finalen i Champions League och veckan senare spelar också Sverige EM-kval mot Montenegro, men framför allt så avgörs ju två stora turneringar i form av dam-VM, som i år äger rum i Kanada, samt Copa America som avgörs i Chile.

Gillar man friidrott så kommer man att få sitt lystmäte i slutet av augusti och början av september då VM i friidrott avgörs i Peking i Kina.
I september börjar också VM i rugby om man är intresserad av det och sedan avslutas sportåret 2015 i december med dam-VM i handboll som avgörs i Danmark.