Svensk idrott

Ta ett träningsår

tränar

Det nya året har precis börjat. Du har flera månader att fylla med aktiviteter och roligheter. Om du känt dig lite lat, eller om julkilona har blivit några fler än väntat, kan du satsa på ett riktigt träningsår. Det är något som din kropp kommer att tacka dig för och något som kan förändra hela ditt liv, för alltid. 

Vintern

Äntligen börjar det bli lite vinter i Sverige. Längst uppe  norr har snön fallit sedan förra året men resten har fått vara utan fram till nu. Ta chansen att prova på lite vintersporter. En av de största folksporterna i landet är längdskidåkning. Vi åker redan som barn med klassen och föräldrarna, men många ger upp aktiviteten som vuxen. Men det är så enkelt att komma igång igen! Allt du behöver göra är att hitta ett par bra skidor och ett elljusspår!

Våren

När solen börjar titta fram och snön smälter bort, har du redan arbetat upp konditionen med längdskidåkningen. Ta nu nästa steg och bli en löpare. Du kan använda motionsspåret året runt, nu behöver du istället införskaffa ett par sköna joggingskor och bra löparkläder för både solsken och regn. Löpning är inte samma sak som skidåkning så vi rekommenderar att man börjar lugnt och jobbar upp sig.

Sommar

Vad kan vara bättre än att dyka ned i vattnet och simma några längder? Få ut nöje och nytta ur dina strandbesök. Medan kompisarna glassar i solen kan du simma mot vågorna för en extra utmaning. Och avsluta besöket med en omgång strandvolleyboll med hela gänget. Satsa på tajta badbyxor eller en baddräkt för att få mer flyt i vattnet.

Hösten

Det kommer kallare vindar och regnar allt mer. Temperaturen växlar väldigt mycket och man blir osäker på vilket väder som kommer att möta en när man öppnar dörren. Om hösten inte är din favoritårstid kan du skaffa ett gymkort och lyfta lite skrot. Detta ska man så klart alltid kombinera med konditionsträning, men nu kan du ta tiden att satsa helhjärtat på muskeluppbyggnad. Det kommer att hjälpa dig enormt när nästa skidsäsong sätter igång!