Svensk idrott

Träning utan laget

Vare sig man spelar innebandy eller fotboll behöver man röra på sig utanför träningen också för att alltid kämpa för att bli bättre. 

Detta är ännu mer viktigt för amatörspelare och om man har ett lag med ett gäng kompisar som träffas på helgerna och spelar.

Professionella spelare brukar oftast ha tränare som håller koll på ens träningsschema och korrigerar detta utefter ens behov och prestationsförmåga. Är man amatör eller nybörjare har man oftast inte den lyxen.

I lagsporter handlar mycket om kondition, att orka springa upp och ner för planen i fyrtio-fyrtiofem minuter utan vila. Men konditionsträning bygger inte mycket muskler. Därför måste man kombinera med styrketräning på fritiden för att musklerna ska orka med hela passet på plan.

Tänk också på att utvärdera hur mycket kalorier som kroppen behöver under träningsdagar och vilodagarna. I träningssyfte måste man hålla en jämn balans mellan kalorier och tränings för att kroppen ska må bra och bli bättre.

Det bästa man kan göra är att gå till en personlig tränare och betala för en eller två lektioner. Under denna tid kan man gå igenom med tränaren hur man rör sig och äter och få hjälp att hitta eventuella brister.