Svensk idrott

Upplev fotboll på plats

Fotboll är en av världens största sporter som lockar till sig både amatörutövare och publik. En äkta fotbollsentusiast vill självklart åka på fotbollsresor och kanske se sitt favoritlag live. För att fotbollsresan ska bli lyckad krävs lite förberedelse, till exempel att man bokar biljetter och liknande i förväg. Ett omåttligt populärt resmål för fotbollsresor är givetvis England. Den mest populära ligan för svenskar är Premier League.

Genom att finnas på plats kan man insupa alla upplevelser och den stämning som kanske inte riktigt når hela vägen genom TV-rutan. Uppvärmningen på puben före matchen och den härliga sammanhållningen i klacken är oslagbart för den fotbollsintresserade. Även den oinvigde har svårt att låta bli att ryckas med i atmosfären under de stora tävlingarna såsom La Liga. Resan kan du boka här och då får du allt från boende till bra biljetter fixade i ett paket.

Enligt denna artikel i Expressen så är det absolut vanligaste och även enklaste sättet att i förväg köpa ett färdigt reseupplägg av en sportresearrangör. Det brukar vanligtvis innehålla flyg, två nätter på hotell med frukost och matchbiljetter. Det är förvisso något billigare att ordna allt på egen hand, men inte lika smidigt och det kan vara svårt att få tag på biljetter om man inte är medlem i supporterklubbarna. Matcherna är otroligt populära och det gäller att vara ute i god tid om man vill vara säker på att komma över en biljett. Att köpa av privatperson via nätet kan innebära en risk att man betalar pengar men inte får någon biljett, och därmed även går miste om att få uppleva matchen. Ytterligare ett tips är att ta chansen att gå på ”Stadium tours” som arrangeras på nästan alla arenor, och där du får en guidad tur bakom kulisserna. Det är ett utmärkt tillfälle att få en inblick på plats i engelskt fotbollskultur.