Svensk idrott

Upplösningen närmar sig i NHL

Slutspelet i världens bästa hockeyliga rullar på. Vi har hittills bjudit på många täta och spännande matcher och det ser ut att fortsätta på samma sätt framöver. Vilket lag kommer få lyfta Stanley Cup-bucklan när säsongen slutligen når sitt slut?

Hittills har vi fått se klassiska lag som Toronto Maple Leafs, Boston Bruins och Calgary Flames gå på en tidig sommarledighet och vi är nu inne i den andra slutspelsrundan. Här vi bland annat se svenska storstjärnor som Erik Karlsson och Henrik Lundqvist drabba samman i en matchserie som på förhand ser väldigt oviss ut. Deras lag Ottawa Senators och New York Rangers har mängder av rutin och det skulle inte vara förvånande om denna matchserie går till sju matcher.

De övriga kvartsfinalerna spelas mellan St Louis Blues – Nashville Predators, Pittsburgh Penguins – Washington Capitals och Edmonton Oilers – Anaheim Ducks. Vilka som vinner och får spela vidare i semifinalerna blir en riktigt nagelbitare att följa. Nashville med svenske Filip Forsberg i spetsen blir roliga att följa och kan nog skaka om St Louis med rutinerade svensken Alexander Steen i laget. För tillfället leder Nashville med 1-0 i matcher.

Washington med sin storstjärna Nicklas Bäckström i laget ligger under med 1-0 i matcher mot Pittsburg.  Med tanke på den offensiva kraft som finns i laget med nämnda Bäckström och ryske superstjärnan Alexander Ovechkin bör dock inte Penguins ta ut segern i förskott.

Edmonton leder mot Anaheim men Anaheim ska man inte räkna ut så lätt. Man avfärdade Calgary med 4-0 i matcher i förra rundan och kommer inte ge sig lätt i kampen om semifinalplatsen med Oilers.

Är det något som Stanley Cup gör är det att man själv blir väldigt sugen på att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på isen och skjuta lite slagskott. Om du också blir sugen kanske det är läge att investera i en ny hockeyklubba. Nästa säsong är inte långt borta.