Svensk idrott

Vilken är din favoritsport?

De flesta av oss har någon form av intresse av sport och idrotter. Vilken är din favoritsport? Det finns en hel del att välja bland och många gånger så blir det i unga år som intresset börjar och följer med hela livet.

Olika sporter

Några kanske har flera olika sporter som man följer med stort intresse. Det finns många möjligheter att följa sin favoritsport både live och via olika typer av media. TV eller via dator så kan man se matcher som passar det intresse man har. Går man på någon match så visar man gärna vilket lag som man håller på genom supporterkläder och liknande.

Fotboll

Fotbollen räknas som världens största sport. Både till utövande människor men också de som aktivt tittar och intresserar sig. Det finns många duktiga lag som man gärna följer med spänning här hemma. Men också stora ligor som Premier League eller La Liga. Några kanske bara följer ett lag för att det är någon spelare som utmärker sig lite extra. Andra kanske följer ett utländskt lag för att det finns någon Svensk spelare med.

Ishockey

För ett nordiska land som Sverige med långa och kalla vintrar så kan ishockey vara en naturlig del av livet. Likaväl som USA och Kanada har ett liknande klimat som oss så är det nog betydligt större over there på grund av storleken på landet. Det går inte att jämföra vårt Svenska SHL med NHL.