Svensk idrott

Zlatan

5220286-fotboll

Zlatan Ibrahimovic är kanske Sveriges mest kände idrottsman just nu. Han är för tillfället vår enda fotbollsspelare som håller en riktigt hög internationell klass och även i utlandet vet fotbollsintresserade vem han är.

Att han är den bästa Sverige har inom fotbollen och har varit det under en längre tid märks exempelvis på att han har vunnit Guldbollen inte mindre än åtta gånger. Guldbollen delas årligen ut till Sveriges bästa fotbollsspelare. Zlatan är en person som folk antingen hatar eller älskar men oavsett är alla överens om att han är en fotbollsspelare i världsklass.

Spela på Zlatanspecialer

Som ytterligare bevis på hur känd Zlatan är kan nämnas att det finns en mängd Zlatanspecialare att tippa. Oddset för att han kommer att göra ett bicicletamål under kommande säsong är till exempel 7.25 medan oddset för att han ska vinna skytteligan i Champions League är 5. Något annat du kan spela på är om Zlatan kommer att dela ut ett slag till någon av sina lagkamrater och oddset för det är 10. Oddsen säger en del både om hur Zlatan är som person och fotbollsspelare. Att han är en av världens bästa spelare håller de flesta med om samt att han inte alltid är lätt att ha med ens i sitt eget lag.

Paris Saint-Germain

Zlatans dröm är att få vinna Champions League. Det är något han inte har fått uppleva trots att han har spelat i riktigt bra lag som Barcelona och Milan. Sedan 2012/13 spelar han för Paris Saint-Germain. Hans kontrakt med PSG har förlängts till 2016 och efter en löneförhöjning ligger hans nya årslön på 130 miljoner kronor. Han är väldigt populär i Paris och han har visat sig vara värd att behålla, till vilket pris som helst. Redan under sin första säsong i PSG vann han skytteligan genom att göra 30 mål på 34 matcher. Säsongen efter var han nästan lika framgångsrik och vann skytteligan även då med 26 gjorda mål.