Svensk idrott

De mest värdefulla fotbollsklubbsvarumärkena

shutterstock_145452841

Att det är en hel del pengar involverat i fotboll är ju knappast något nytt, men vilken klubb kan egentligen sägas vara värt mest? Låt oss ta en titt på de fem mest värdefulla varumärkena. Värdet anges i miljoner dollar.

5. Chelsea – 795

Västra London vore inte det är idag om det inte vore för den ryska affärsmannen Roma Abamovich. Denna man har lagt ned ett antal mindre förmögenheter i Stamford Bridge, Chelseas hemmaarena och hjälpt Jose Mourinho att göra detta till en av Englands främsta fotbollsklubbar.

4. Manchester City – 800

Tidigare sågs Manchester City som en klubb som man aldrig kunde lita på vad gällde topplaceringarna, men nu är det en helt annat historia. Manchester City är idag en av eliten, utan någon tvekan.

3. Real Madrid – 873

Medan Real Madrid inte har haft en fantastisk tid på senaste fortsätter de att vara en av de mest värdefulla varumärkena inom fotboll idag. Deras senaste storhetsperiod påbörjades i slutet av 1990-talet och har sett många stora namn inom fotboll sedan dess.

2. Bayern München – 993

Denna klubb från Bayern i Tyskland har funnit sedan 1900 och är Tysklands mest framgångsrika klubb genom tiderna. De har varit en dominerade kraft inom tysk fotboll i flera decennier.

1. Manchester United – 1 206

Igen som vet något om fotboll är nog förvånad att se Man U på förstaplatsen här. Inte ens när det gått dåligt för laget har dess varumärke sjunkit i värde, tvärt om, det bara ökar och ökar. Detta är ett av de mest älskade fotbollslagen någonsin med fans över hela världen.