Svensk idrott

Sport och spel

Sport och idrott har länge haft en när anknytning till spel av olika dess slag. Förmodligen så beror det på att de har liknande egenskaper i spänningen, ovissheten och behov av skicklighet.

Kombon – en succé

Därmed var troligen inte steget att någon, en gång i tiden kom på den smarta idén att kombinera de båda, och då menar vi förstås inte att kombinera Alfapet och fotboll. Vi menar förstås att gissa på en vinnare.

Gissa vinnaren

De flesta spel på sport idag utgår ifrån förutbestämda odds som grundar sig på en rad faktorer som oddssättare utgår ifrån när de sätter oddsen. Dessa kan vara exempelvis uppskattad skicklighet, form, tidigare prestationer, skador och så vidare. Här kan du läsa mer om hur sportodds fungerar.I huvudsak så är det lagsporter som är de mest populära sporterna att spela oddsspel på, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att fotbollen är världens största sport. Men på senare år så har det även tillkommit att man kan spela på exempelvis hur det ska gå i val eller vem som ska vinna en tävling på tv, som exempelvis Idol.